build your own website for free

Zlatni sat za Čarobne fotograije

Ukoliko nemate vremena i mogućnosti odvojiti poseban dan za photosession bitno je da portretno fotografiranje na dan vjenčanja stavite u najbolji mogući tajming. 
Najbolji uvjeti za fotografiranje su u predzalazak sunca i u sami zalazak sunca. Boje su tople i zlatno žute, a sunce je nalazi u idelanom položaju za pozadinsko svjetlo.


Budući da je dan vjenčanja vremenski dosta ograničen, jako je bitno dobro isplanirati u koje virjeme će biti photosession, kad se već odvija na sami dan vejnčanja treba paziti da mladenci dugo nisu odvojeni od svojih gostiju tj da gosti ne primjete vaš odlazak na fotografiranje. 
Najbolje vrijeme za fotografiranje svakako je pred odlazak u svadbenu salu, u većini slučaja to je vrijeme pred zalazak sunca. Što s gostima?
Iz našeg dugogodišnjeg iskustva zaključili smo da u to vrijeme gosti neće ni primjetiti vaš izostanak. 
Treba uzeti u obzir da se gosti prije svega trebaju pokrenuti nakon završetka obreda vjenčanja, 
tj nakon grupne fotografije ispred Crkve ili nekog drugog mjesta gdje se održavalo vjenčanje. 
Budući da se radi o velikoj masi ljudi potrebno je obično 15ak minuta da posjedaju u svoje automobile i pokrenu kolonu prema svadbenoj sali. Nakon lagane vožnje u koloni slijedi parkiranje, 
ulazak gostiju u svadbenu salu, pronalazak mjesta gdje sjede, ispijanje pića dobrodošlice, razgovor s ostalom rodbinom i gostima, te čekanje na svečeni ulazak mladenaca u svadbenu salu. 
Sve u svemu cijeli proces traje najmanje sat vremena, što je sasvim dovoljno za naše fotografiranje. 
Vodeći se ovim uputama gosti neće ni primjetiti vaš kratki "bijeg" na fotografiranje,
a Vi će te imati fotografije po najboljim svjetlosnim uvjetima toga dana. 
Svakako ukoliko želite potpuno opušteno uživati u photosessnu, i imati više vremena za fotografiranje ili odlazak na neku posebnu lokaciju, u tom slučaju svakao zakažite poseban dan za photosession. Ukoliko nemate vremena, mogućnosti i "živaca", za poseban dan za fotografiranje,
vodite se ovim našim savjetima za orgraniziranje dana vjenčanja i uvjereni smo da će te imati najbolje moguće fotografije na Vaš DAn vjenčanja. 

© Copyright 2019  Foto Marin - All Rights Reserved